RSS

Ronal Barbaren / Ronal the Barbarian / Ронал Варваринът (2011)

10 Март

Ronal Barbaren

Режисьор: Торбьорн Кристоферсен, Кристен Весярг Андерсан, Филип Айнщайн Липски

В ролите: Кирстен Дънст, Джим Стърджис, Лари Дей, Хейди Хоукинс, Елиът Ларсън и др.

IMDB: Линк към IMDB

ДържаваДания

Жанр: Анимация, Фентъзи, Комедия

Сюжет: Със своята смотана прическа и кльощави ръце, той не е точно фаворит сред дамите. Страда от много ниска самооценка, за разлика от всички останали мускуляги сред варварите. А там мускулите са от изключителна важност, защото основното, с което се занимават варварите е бира и мацки.
А да, и непрекъснати походи за покоряване-заграбване-сплашване на всички в северното полукълбо. Но когато злият Лорд Волказар напада изненадващо племето и превръща в роби всички, Ронал е единствения, който успява да се измъкне от злата участ. Защото целта на Тъмния Лорд е да принесе кръвта на варварите като дар към спящия Заал – злият бог на Закидите и да го събуди. Да го събуди, за да може отново да покори човечеството, както е било преди хиляди години. И сега крехките рамене на Ронал се пада отговорността да поеме на поход, да събере армия, и да освободи своите съплеменници, а също така и да предпази човечеството от заличаване. Но Ронал е последния човек на планетата, който може да тръгне на освободителна мисия. И като добавка към него се прилепя плиткоумният бард Алиберт, Занда – ултра секси жена-войн и елфът Елрик с доста странно поведение.
С тази странна команда Ронал трябва да извърви едно епично пътешествие, да се бие с орки, да се крие от амазонки, да бяга от наемници и да внимава за Черните Ездачи на Тъмния Лорд.
И най-вече – да застане пред стените на Крепостта на Злото се оказва лесната част. Сега трябва да измисли как да унищожи империята на Мрака само с една брадва, един нежен лък и една четириструнна лютня. Много смях, примесен с много епични битки в един филм от типа, който се появява веднъж на десет години и веднага се нарежда в графата „култови”.

My Experience: Пародия не само с Конан Варварина но и с цялото героично фентъзи, каквото само скандинавците могат да създадат. Много смях, примесен с много епични битки в един филм от типа, който се появява веднъж на десет години и веднага се нарежда в графата „култови”.

Фентъзи елемент: Фентъзи светът е взет от скандинавския фолклор и фентъзи историите за Конан.

Герои и актьори: Персонажите са повече от великолепни, поднесени с много хумор и сарказъм.

Плюсове:

  • Много хумор.
  • Интересна история.
  • Великолепни персонажи.
  • Уникално замислен фентъзи свят.

Минуси:

  • Няма.

Оценка: 9/10 

 
 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: