RSS

Upside Down / Паралелен свят (2012)

10 Март

Upside Down

Режисьор: Хуан Диего Соланас

В ролите: Кирстен Дънст, Джим Стърджис, Лари Дей, Хейди Хоукинс, Елиът Ларсън и др.

IMDB: Линк към IMDB

Държава: Канада, Франция

Жанр: Драма, Фентъзи, Романтичен

Сюжет: Адам (Джим Стърджис) и Идън (Кирстен Дънст) се влюбват докато още са деца, макар че живеят в паралелни светове, чиито гравитации привличат предметите в противоположни посоки.
Десет години по-късно, след насилствената раздяла на двамата, Адам започва работа в могъща корпорация с клонове и в двата свята. Първоначално младият мъж има за цел да промени установения ред между двата свята. Той планира да използва ресурсите на Горния свят, за да усъвършенства известно само на него революционно откритие, свързано със свойствата на растение от Долния свят.
Но когато Адам разбира, че неговата детска любов Идън работи в същата компания, приоритетите му се променят…

My Experience: Дълго време подминавах този филм заради присъствието на най-антипатичната ми холивудска актриса – Кирстен Дънст. Единствената, която ме дразни повече е Кристен Стюарт. Просто където и да се появят тези двете, ми развалят удоволствието, без значение колко е добър филма. Това обаче е първия филм, в който Кирстен не дразни чак толкова или филма просто е толкова добър, че забравяш за нейното участие. Изобщо не очаквах филма да е толкова добър, предвид факта, че не се шумя много около него и беше подминат от повечето „раздавачи“ на филмови награди. Препоръчвам ви го горещо.

Фентъзи елемент: Фентъзи светът е уникално замислен. Две планети, които са толкова близо, че от едната можеш да отидеш на другата, без никакъв транспорт. Но има един проблем – земното притегляне на отделните планети действа само на жителите на съответната планета. Разбира се, накрая Адам ще изобрети нещо, което е на границата с вълшебството, което да реши проблема. Няма да ви казвам какво е, за да не ви развалям удоволствието от филма.

Герои и актьори: Джим Стърджис прави толкова добро изпълнение, че забравяш кой му партнира. Потопил се е напълно във филма, както впрочем и поддържащите актьори. Героите са интересни и силно мотивирани от обстоятелствата.

Плюсове:

  • Блестящи ефекти.
  • Силен актьорски състав.
  • Великолепна музика.
  • Уникално замислен фентъзи свят.

Минуси:

  • Присъствието на Кирстен Дънст във филма.

Оценка: 9/10 

 
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: