RSS

Once Upon a Time / Имало едно време (2011 – )

18 Март

Once upon a timeВ ролите: Дженифър Морисън, Дженифър Гудуин, Джош Далас, Лана Парила, Робърт Карлайл, Джаред Гилмор, Меган Ори и др.

IMDB: Линк към IMDB

Държава: САЩ

Жанр: Фентъзи

Сезони и епизоди:

Сезон 1: 22 епизода
Сезон 2: 22 епизода
Сезон 3: в момента се излъчва

Резюме: И заживели щастливо, или всички мислели така. Ема Суон знае как да се грижи за себе си. Тя е 28-годишен поръчител и е сама, откакто е била изоставена като бебе. Но когато я намира Хенри – синът, когото е дала за осиновяване преди години, всичко се променя. Сега Хенри е на 10 години и се нуждае отчаяно от помощта на Ема. Той вярва, че тя идва от паралелен свят и че е изчезналата дъщеря на Снежанка и на Чаровния принц. Според неговата книга с приказки те са я отпратили, за да я предпазят от проклятието на Злата кралица, която е държала героите от приказния свят, вкаменени във времето, и ги е пренесла в нашия съвременен свят.

My Experience: Много интересен сериал със заплетен сюжет, много фентъзи елементи, но с един основен проблем – не е конкретизирана възрастовата насоченост на филма. Явно авторите са искали сериала да се гледа от всички възрасти и бидейки базиран на детски приказки, то детската аудитория  явно има приоритет, заради това сцените са силно цензурирани от към кръв и плът и някои от актьорите играят преиграно, като за детска аудитория. От друга страна любовните взаимоотношения и доста от темите, са за възрастни, а не за деца. Това раздвоение единствено ограбва създателите на филма в средствата които да използват, опитвайки се да се харесат и на едните и на другите. Тези които гледат сериала, може би ще разберат за какво говоря, а може проблема да е само в моите възприятия. Иначе сериала е страхотен и го препоръчвам с две ръце.

Фентъзи елемент: Приказно фентъзи използващо героите и сюжетите на повечето приказки.

Герои и актьори: Робърт Карлайл, прави уникално изпълнения в ролята на Ръпълстилскин. Повечето от останалите второстепенни актьори също са на ниво, но не може да се каже същото за главните актьори в ролите на Снежанка, Ема, и Едуарт. Те са покъртително изкуствени в изпълненията си.

Плюсове:

  • Разнообразни същества и приказни герои.
  • Солидна доза екшън.
  • Много добри ефекти.
  • Обрати и напрежение.

Минуси:

  • Слаба актьорска игра на главните актьори.

Оценка: 8/10 

 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: