RSS

Camelot / Камелот (2011)

19 Март

Camelot

В ролите: Джоузеф Файнс, Джейми Кемпбъл Бауър, Тамсин Егертън, Клер Форлани, Ева Грийн, Филип Унчестър, Джеймс Пърфой и др.

IMDB: Линк към IMDB

ДържаваИрландия, САЩ, Англия, Канада

Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи

Сезони и епизоди:

Сезон 1: 10 епизода

Резюме:  След внезапната смърт на крал Утер, Британия е погълната от хаос. Тогава магьосникът Мерлин получава видение за бъдещето и потърсва младия и непокорен Артур – синът на краля и негов пряк наследник, който е отглеждан като обикновено момче. Моргана, полусестрата на Артур, ще направи всичко, за да го спре, призовавайки страшни сили, с които да си проправи път до трона в епична битка за контрол. В тези мрачни времена единственият лъч светлина за Артур е Гуинивър. Изправен през трудни морални дилеми и предизвикателството да обедини разпокъсаното от войни кралство, Артур ще премине през невъобразими изпитания. Забравете всичко, което знаете… това е историята за Камелот така, както не е разказвана до сега.

My Experience: Най-добрият сериал по легендите за крал Артур и магьосника Мерлин. Много реалистичен подход към иначе тривиално приказния сюжет, който се съдържа в легендите за Артур. По необясними за мен причини сериалът беше спрян след първи сезон, явно някоя американска боза е успяла някак да го бие по рейтинг или просто поддържането на толкова звезден актьорски състав е излязло твърде солено на продуцентите. Каквато и да е причината можем единствено да съжаляваме, защото сериали като „Камелот“ и „Тера Нова“ не се появяват всяка година.

Фентъзи елемент: Филмът спада към Митологичното фентъзи използвайки митовете за крал Артур.

Герои и актьори: Един от най-добрите актьорски ансамбли събиран някога на малък екран. Като започнем през изумителната интерпретация за Мерлин на Джозеф Файнс, минем през най-добрата жена-злодей в киното – Ева Грийн и невероятната изгряваща звезда на Егертън и стигнем до британските гиганти на малкия екран Филип Унчестър (от сериала „Crusoe“) и Джеймс Пърфой (от сериалите „Rome“ и „The Following“). Изумителен подбор на актьори, в който единствено бледнее Бауър в ролята на Артур.

Плюсове:

  • Уникална актьорска игра.
  • Солидна доза екшън и приключения.
  • Великолепна музика.
  • Великолепен сценарий.
  • Добра режисура.
  • Много обрати и напрецение.

Минуси:

  • Няма.

Оценка: 10/10 

 

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: