RSS

George and the Dragon / Джордж и Дракона (2004)

14 Май

George and the Dragon  Джордж и Дракона (2004)

Режисьор: Том Рийв

В ролите: Джеймс Пърефой, Пайбър Перабо, Патрик Суейзи, Майкъл Кларк Дънкан, Вал Килмър и др.

IMDB: Линк към IMDB

Държава: САЩ

Жанр: Фентъзи, Екшън

Резюме: Първият кръстоносен поход току-що е завършил. Огромен брой от изморени рицари, земевладелци, войници и проповедници се завръщат по родните си места, прекосявайки една Европа, която е променена завинаги. Джордж – наперен английски рицар, преситен и отвратен от кръвопролитията, на които е бил свидетел в Палестина, мечтае да се прибере у дома и да “окачи меча на стената” завинаги. Той се насочва съм северната част на страната, където управлява добрият крал Едгаар и където земята е хубава и рядко населена. И където се надява да се установи и да започне своя нов, спокоен и безгрижен живот. Но при пристигането си заварва краля и цялото кралство в ужасно състояние – красивата принцеса Лунна е изчезнала безследно. Срещу обещанието да получи едно малко владение, Джордж приема предизвикателството да открие принцесата и тръгва на последният си поход. Без да знае, че това е началото на едно изпълнено с опасности приключение, което ще го доведе до разкриването на една страховита тайна и ще превърне една хилядолетна легенда в реалност. Заедно с всички произтичащи от това последици. А те не са никак малки.

My Experience: Една забавна интерпретация на класическата легенда за „Георги и дракона“. Смесването на приказното с хумор в този случай не е дал добър резултат и филма се е получил доста бутафорен. И все пак нямаше да е толкова лош ако се бяха постарали да направят хубав дракон, но уви.

Фентъзи елемент: Средновековно класическо фентъзи с рицари и дракон.

Герои и актьори: Като изключим Джеймс Пърефой, който си е на обичайното високо ниво, то останалите актьори сред които се мяркат имената на Пайбър Перабо, Патрик Суейзи, Майкъл Кларк Дънкан, Вал Килмър, не блестят с нищо.

Плюсове:

  • Задоволителна актьорска игра, като за жанра.

Минуси:

  • Хуморът идва малко в повече.
  • Слаби ефекти.

Оценка: 5/10 

Advertisements
 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: