RSS

Beautiful Creatures / Прелестни създания (2013)

16 Юни

Beautiful creatures

Режисьор: Ричард ЛаГраванесе

В ролите: Джеръми Айрънс, Вайола Дейвис, Ема Томпсън, Ейми Росъм, Томас Ман, Алис Енглърт, Алдън Ерънрайк, Зоуи Дойч и др.

IMDB: Линк към IMDB

Държава: САЩ

Жанр: Романтичен, Фентъзи

Сюжет: Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт), той е неустоимо привлечен и открива в нея, това за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят. С наближаването на 16-тия рожден ден Лена прави трудно признание пред Итън. Казва му, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото.Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата, ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

My Experience: Поредният филм за силната любов между двама тийнейджъри, която е невъзможна заради древно проклятие преследващо момичето, което се оказва магьосница, бла, бла, бла…. Да доста клиширана история, но затова пък е направена много добре и от към ефекти и от към актьорски изпълнения. Дали това ще е фентъзи филма на 2013? Едва ли. Но пък не съжалявам нито за миг, че за два часа се пренесох в света на „Хроники на чародейците”, които едва ли ще прочета.

Фентъзи елемент: Ърбън Тийн фентъзи с магьосници.

Герои и актьори: Героите са клише на всяко тийн фентъзи с ученическите и любовните си проблеми, но пък са изиграни добре, особено ролята на Алдън Ерънрайк, който прави запомнящо се изпълнение и Ема Томпсън чието изпълнение е достойно за Оскар, който едва ли ще и дадат.

По литературно произведение: „Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците” от Ками Гарсия и Маргарет Стоъл .

Плюсове:

 • Ефектите са много добри.
 • Добра режисура.
 • Добър адаптиран сценарий.
 • Актьорската игра е великолепна.

Минуси:

 • Тинейджърския привкус идва малко в повече.
 • Клиширана история.

Оценка: 8/10 

Advertisements
 
 

Етикети:

One response to “Beautiful Creatures / Прелестни създания (2013)

 1. Selene

  юли 15, 2013 at 9:57 pm

  Впечатленията ми са сходни с твоите – наистина много добра актьорска игра, чудесни ефекти и клиширана тийнейюджърска любов. Всъщност… ми хареса, приятен е филмът. 🙂
  Само се чудя защо на финала й пожълтяха очите на Лена… нали избра Светлината?! Дано пламъчетата да не са белег на някакво късче от Мрака, защото бедният Итън иначе. 😀

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: