RSS

„Пророчество“ от Дийн Кунц

14 Септ

Дийн Кунц - Пророчество

Сюжет: Джими Ток идва на света в същата нощ, когато дядо му се разделя с живота. Руди Ток се вслушва в бурята, бушуваща навън, и неспокойно крачи по коридора между чакалнята за бъдещи бащи и стаята на умиращият си баща Джоузеф. В мига, в който бурята достига апогея си, старецът внезапно проговаря за пръв и последен път, след като е получил инсулт. Пророчеството му гласи, че в живота на неговия внук ще има пет ужасни дни — пет дати, изпълнени със страховити събития, за които Джими трябва да се подготви. Според Руди последните слова на стареца са само несвързано бръщолевене на умиращ. Ала когато разбира, че Джоузеф е предрекъл с точност до секунди не само часа, в който ще се роди внукът му, но и физическия дефект на бебето, предсказанието смразява кръвта му. Какви кошмарни събития очакват Джими Ток? Какви предизвикателства трябва да преодолее? С всяка следваща стъпка той все повече се приближава към зловещата си участ. Защото истината за това кой е самият той и какво ще му се случи през петте фатални дни, надминава всички очаквания…

My Experience: Тази книга ми бе препоръчана от приятел и след дълго чудене най сетне реших да и дам шанс. Признавам си че не очаквах от Дийн Кунц да е толкова добър писател. Не ме разбирайте погрешно но аз съм израснал книгите на Стивън Кинг и Кунц винаги е бил за мен, като поредния автор който пише хорър, защото това се продава. Колко съм бил заблуден. Този писател е уникален и незнам защо толкова години не може да излезе от сянката на Краля. Това е книга която горещо препоръчвам на всеки който обича обратите и сюжетите пълни с напрежение от първата до последната страница.

Стилът на автора: Невероятно увлекателен, динамичен и лек за четене стил много напомнящ този на Стивън Кинг. Написана е като разказ на главния герой.

Магия и Магически системи: Магия няма, не и в класическия стил на думата.

Образите: Героите са многопластови и добре развити. Главният герой Джими Ток невероятно замислен и развит.

Плюсове:

 • Добре описани герои.
 • Безброй обрати.
 • Грабва те от първите и те държи до последните страници.
 • Увлекателен стил.

Минуси:

 • Няма.

Оценка: 5/5 Отлична.

Advertisements
 
има 1 коментар

Posted by на септември 14, 2014 in Дийн Кунц

 

Етикети:

One response to “„Пророчество“ от Дийн Кунц

 1. Ангел Маринов

  декември 29, 2014 at 10:29 am

  Дийн Кунц е много по-добър от късният Стивън Кинг,който с неговата ,,Тъмна кула“ направо ми падна в очите.Прочетете и ,,Пазители“ , ,,Сълзите на дракона“ и останалите велики романи, някои от които са филмирани!!!

   

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: