RSS

„Нощно дежурство“ от Нели Цветкова

03 ян.

 

Цветкова, Нели – Нощно дежурство

„Нощно дежурство“ от Нели Цветкова можете да си поръчате от издателство GAIANA book&art studio или от самата авторка, , като изпратите заявка на gaiana@abv.bg  или dracus@abv.bg, или от самата авторка, като се свържете с нея на фен страницата ѝ. Книжката е номер 8 от колекцията българска фантастика, фентъзи и хорър – „Колекция Дракус“

Сюжет: Тринадесет разказа за злото. Тринадесет страховити истории, случващи се в една обикновена болница.
Денем тя наистина е обикновена, но вечер… Вечер навън се смрачава, а прозорците на отделенията светват един по един. Започва нощното дежурство. Тогава ужасът на свръхестественото се събужда и търси съюзник в тъмнината на човешките души.
Читателят ще срещне вампири, духове и върколаци, вършещи нечистите си дела. Но накрая ще се запита: има ли по-страшно зло от това, което е сторено от хората?

My Experience: Наскоро се сдобих със серия книжки в почти джобен формат съдържащи произведения на български автори пишещи в жанровете фантастика, фентъзи и хорър, издадени от издателство GAIANA book&art studio. За малко повече от година са излезли десет книжки от колекцията, които не може да намерите по книжарниците, а чрез поръчка от самите автори. Започнах да чета книгите разбъркано, като се надявам до месец два да успея да ги прочета и съответно да ви представя своите впечатления. Третата прочетена книжка от колекцията (която там излиза под любимото ми число 8) е сборникът с разкази на Нели Цветкова. Попадал съм на великолепни разкази на Нели в интернет пространството, а разказът и Кристин от „Вдъхновени от Краля“ ми е един от любимите. Така че с интерес и любопитство посегнах към тази книга и впечатленията ми са повече от добри. Няма да ви представям всеки един разказ от сборника по отделно, защото макар героите в отделните разкази да са различни, те всички разказват за злото, което са склони да сторят хората, но под формата на хорър истории за вампири, върколаци, духове и какво ли още не. Нели умее да пише страховити истории и разкази със силен социален подтекст. Ако харесвате такава литература задължително си поръчайте този сборник и ви гарантирам, че няма да съжалявате. Малко са добрите българските автори на жанра хорър, но Нели Цветкова е един от тях.

Стилът на автора: Нели Цветкова е автор който умело си служи с думите и избягва разточителните подробности и описания. Стилът и е стегнат, леко драматичен и наситен с умерена доза философия.

Плюсове:

  • Кратки и добре написани хорър разкази.
  • Силни социални послания.
  • Неочакван край и интересни обрати
  • Изчистен обаятелен стил.

Минуси:

  • Няма.

Оценка: 5/5 Отлична.

Advertisements
 

Етикети: , , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: