RSS

„Пет приключения на Витек Диман / Космическото пиле“ от Димитър Цолов

28 мар.

 

Димитър Цолов - Пет приключения на Витек Диман

 

„Пет приключения на Витек Диман / Космическото пиле“ е двустранен сборник от Димитър Цолов, който съдържа краткия фентъзи роман за Витек Диман и няколко от по-ранните му разкази.

My Experience: „Пет приключения на Витек Диман“ е хумористично фентъзи базирано на българската митология. В петте история е пълно с всевъзможни твари, които може да срещнете единствено в народните ни приказки, а за някои от тях съм обеден, че ще чуете за първи път. Историите на Витек са много увлекателни и се четат на един дъх, но си имат един недостатък – много бързо историята приключва и оставя читателя жаден за още от забавно-вълшебните приключения на този обаятелен герой. Дано някой ден Цолов реши отново да пише истории за Витек, защото рядко се появяват в нашето литературно пространство, толкова добри истории базирани на нашата митология.

Разказите в този сборник няма да описвам един по един, тъй като са твърде кратки, но ще отбележа, че „Паякът и Осата“ е най-добрият разказ, който някога съм чел и е с огромни класи пред останалите, които са интересни и забавни, но нямат тази дълбочина и оригиналност, която превръща „Паякът и Осата“ в истински шедьовър.

Стилът на автора: Димитър Цолов е фантастичен, поетичен, метафоричен и сюрреалистичен, прозата му е едновременно страховита и красива и комедийна. Някои от историите му са гротескни и странни, други са плашещи и шокиращи, трети — комично-забавни. Но всички са написани със забележително черно чувство за хумор, с ирония към нравите и пороците на съвременното общество.

Плюсове:

  • Разнообрасни хорар истории.
  • Великолепен фентъзи роман..
  • Много хумор.

Минуси:

  • Няма.

Оценка: 5/5 Отлична.

Реклами
 

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d блогъра харесват това: