RSS

„Убийство в Ню Бабилон“ от Агоп Мелконян

18 май

 

Агоп

 

„Убийство в Ню Бабилон“ е сатирична повест от легендарния български фантаст Агоп Мелконян. Книгата излиза под номер 12 в колекцията българска фантастика, фентъзи и хорър – „Колекция Дракус“

My Experience: Ето че е време „Колекция Дракус“ да запознае българските читатели с една от най-ярките фигури в родната фантастика – Агоп Мелконян. Това е автор до чието въображение и чувство за хумор трябва да се докосне всеки любител на фантастиката, защото неговата проза е от световна класа и заслужава да се превърне в класика. Не бива да обричане на забвение такива личности, които са дали толкова много на родната литература, но по ред причини са останали в сянката на социалистическия реализъм. Адмирации към Явор Цанев и издателство Гаяна, които вдъхват нов живот на едно от емблематичните произведения на Мелконян – „Убийство в Ню Бабилон“. Фантастична сатирична новела, която чрез средствата на абсурда, ярките персонажи и безумните диалози бърка дълбоко в отворената рана на българската народопсихология, умело замаскирайки всичко под формата на криминално разследване на едно абсурдно убийство. Препоръчвам ви тази новела и ви обещават горчив смях с нелепите приключения на Йоасаф Друмника.

Стилът на автора: Агоп Мелконян (поне в тази книга) показва стил подобен на Дъглас Адамс. Остра сатира със завладяващо чувство за хумор.

Плюсове:

  • Великолепна сатира.
  • Ярки и забавни персонажи.
  • Интересен абсурден сюжет.

Минуси:

  • Няма.

Оценка: 5/5 Отлична.

Advertisements
 

Етикети: , , ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: